Na Dan OSI Udruga “Poseban prijatelj” Dubrovnik organizirala je predstavljanje knjige “Krijesnice” i okrugli stol na temu “Koliko poznajete svoja prava?” u Studentskom domu s početkom u 11 sati.

Na promociji su se mogle kupiti knjige “Krijesnice” po cijeni od 80kn. Sav prihod ide u humanitarne svrhe za pomoć djeci s TUR i OSI.

1.
Predstavljanje uzvanika
(doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar prof.na ERFu, Mara Capar viša savjetnica AZOO, izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić, dr.med., Silva Capurso doktorandica na ERFu, Martina Matijić, Tea Đurović, studentice ERF Mostar i njihova predstavnica Marija Zorka Vasilj, predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije, Sanja Horvatić socijalna pedagoginja, doktorandica na Studiju invaliditeta ERF-a, viša savjetnica u NCCVO i predsjednica Upravnog vijeća AZOO i doktorandica OSI Mirna Brođanac ,

2. Predstavljanje knjige “Krijesnice” o životima obitelji djece s TUR i OSI, njihovoj braći i sestrama

3. Okrugli stol o pravima OSI i djece s TUR s naglaskom na obrazovanje.

Pod ovom točkom od predavača (doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar prof.na ERFu, Mara Capar viša savjetnica AZOO, doktorandica Informacijskih znanosti Mirna Brodjanac i Sanja Horvatić socijalna pedagoginja, doktorandica na Studiju invaliditeta ERF-a, viša savjetnica u NCCVO i predsjednica Upravnog vijeća AZOO ) uzvanici su dobili izvrsne informacije,savjete na koji način pomoći učiteljima, učenicima ali i stručnim suradnicima.

4. Savjetovanje obitelji djece s TUR i OSI

Kroz ovu točku uspjeli smo savjetovati roditelje djece s TUR, koji su na Okruglom stolu doznali svoja prava.
Sudjelovalo je ukupno 40 uzvanika.

PROGRAM

11.00 h  –  12.00 h
Predstavljanje knjige „Krijesnice“ o životu
Roditelja djece s TUR, braće i sestara kao i samih OSI

12.00 h  –  13.00 h
Prava djece s TUR, školovanje djece s TUR i OSI

13.00 h  –  13.30 h

Leave a Reply